Historia del club

Un poco de historia, en catalán

BHC PLAN-B és un equip d’Handbol Platja creat l’estiu del 2012 a la Roca del Vallès, Barcelona. Sota la nostra filosofia d’amistat, diversió i espectacle, som un grup de jugadors i jugadores semi-professionals i amateurs d’handbol (pista), que tenim com a objectiu promoure aquest esport, anar professionalitzant i ampliant els nostres equips i guanyar els campionats estatals per tal d’assolir places en competicions europees.

Ja fa 5 anys des de la creació d’aquest club, que ha anat creixent any rere any, formant actualment un grup de 22 integrants. Des de l’any passat hem donat un pas endavant, disputant gran quantitat de tornejos estatals, també conegut com el Tour Arena 1000. En la passada temporada, 2017, l’equip femení va guanyar la segona posició en el campionat d’Espanya disputat a Laredo, acompanyat de bons resultats en els demés tornejos (http://www.cathandbol.cat/handbol-platja/item/5426-subcampionat-estatal-absolut-de-platja-per-plan-b-i-bronze-dhp-granollers.html) D’altre banda, l’equip masculí va caure a vuitens del campionat d’Espanya (amb la participació d’un total de uns 50 equips sèniors), tot i que van arribar a assolir la posició entre els sis millors en varis tornejos disputats. Aquest any els dos equips es plantegen millorar els resultats, competir a nivells més alts i seguir millorant.

Recalcar que, gràcies al segon lloc que van aconseguir les noies a la final del campionat d’Espanya, van guanyar-se una plaça a la competició Europea “Champions Cup”, finalment per problemes aliens al àmbit esportiu, no es va poder participar a la competició. Com ja hem explicat a l’inici de la presentació, l’objectiu d’aquest any, dels dos equips, és poder jugar a les competicions europees (Champions Cup i Eurohandball BeachTour- EBT).

Participació Tour Arena 1000/500

L’any passat aquest Tour estava compost per els tornejos de: Cadiz, Bueu (Pontevedra), Málaga i Valencia, la Copa d’Espanya a Torrox i el Campionat d’Espanya a Laredo, tots ells repartits pel territori espanyol. I es va desenvolupar els caps de setmana, al llarg dels mesos de juny, juliol i la primera setmana d’agost. Aquest es considerat el circuit més sòlid i puntuat d’Europa (http://www.rfebm.com/noticia/el-xix-campeonato-de-espa%C3%B1a-de-balonmano-playa-baja-el-tel%C3%B3n-de-la-temporada-2017)

Els dos equips van participar a dos dels quatre tornejos del Tour, concretament Malaga i Valencia, i al Campionat d’Espanya a Laredo. La resta de tornejos van ser a Catalunya: concretament a Sant Andreu de Llavaneres, Mataró (http://www.cathandbol.cat/handbol-platja/item/5419-doble-triomf-del-plan-b-al-torneig-dhandbol-platja-ciutat-de-matar%C3%B3.html) i Calella (aquest últim vinculat amb una de les competicions europees nombrades anteriorment, EBT).

Seguint la linia de l’objectiu que està establert com a club, l’intenció d’aquest any és realitzar el màxim de tornejos possibles del Tour Arena 1000, sense deixar de banda la possibilitat de fer un o un parell de tornejos a Catalunya. Tenir més participació en el conjunt de competicions ens ajudarà a sumar més puntuació de cara a la classificació de les competicions europees.